1. Stel Doelen: Stel dagelijkse waterdrinkdoelen voor jezelf. Bijvoorbeeld, begin met het doel om elke dag een bepaald aantal glazen water te drinken en verhoog dit geleidelijk naarmate het een gewoonte wordt.
 2. Gebruik Een Herbruikbare Waterfles: Draag altijd een herbruikbare waterfles bij je en zorg ervoor dat je deze regelmatig bijvult. Een fles met markeringen kan je helpen bijhouden hoeveel je hebt gedronken.
 3. Gebruik Apps en Herinneringen: Maak gebruik van smartphone-apps of stel regelmatige herinneringen in om je eraan te herinneren om water te drinken gedurende de dag.
 4. Voeg Smaak Toe: Voeg een scheutje citroensap, muntblaadjes, komkommerplakjes of andere natuurlijke smaakmakers toe aan je water om het lekkerder te maken.
 5. Drink Bij Maaltijden: Drink een glas water bij elke maaltijd en tussendoor om je totale waterinname te verhogen.
 6. Maak Een Schema: Verdeel je dag in tijdsblokken en stel vast hoeveel water je tijdens elk blok wilt drinken. Dit helpt je consistentie te behouden.
 7. Drink Voor, Tijdens en Na Het Sporten: Zorg ervoor dat je voor, tijdens en na het sporten voldoende water drinkt om gehydrateerd te blijven.
 8. Vervang Andere Dranken: Vervang suikerhoudende frisdranken en cafeïnehoudende dranken door water. Dit is niet alleen gezonder, maar helpt ook om je totale waterinname te verhogen.
 9. Houd Een Hydratatiedagboek Bij: Schrijf op hoeveel water je gedurende de dag drinkt. Dit visuele hulpmiddel kan je aanmoedigen om consistent te blijven.
 10. Probeer Waterrijke Voedingsmiddelen: Eet voedingsmiddelen met een hoog watergehalte, zoals watermeloen, komkommer, selderij en sinaasappels, om je hydratatie aan te vullen.
 11. Drink Water Bij Gewoontes: Koppel het drinken van water aan dagelijkse routines, zoals bij het tandenpoetsen, wanneer je opstaat en voor het slapengaan.
 12. Maak Er Een Gewoonte Van: Net zoals andere gewoontes, vereist het drinken van meer water consistentie. Na verloop van tijd zal het een natuurlijk onderdeel van je dag worden.

Onthoud dat voldoende water drinken essentieel is voor je gezondheid en welzijn. Experimenteer met verschillende strategieën om te ontdekken wat het beste werkt voor jou en maak er een positieve gewoonte van.

Onze gegevens

 • 06 30884622
 • info@benbodyfit.nl
 • Ambachtstraat 2B
  3319 CA Dordrecht
 • KVK: 57775168

Openingstijden

Maandag    07.00 - 22.00
Dinsdag         07.00 - 22.00
Woensdag       07.00 - 22.00
Donderdag      07.00 - 22.00
Vrijdag           07.00 - 22.00
Zaterdag        08.00 - 18.00
Zondag         08.00 - 18.00

Open chat
Hulp nodig?
Welkom bij BenBodyFit!

Stel direct je vraag aan één van onze personal trainers!

Met sportieve groet,
Team BenBodyFit